MODERN FAMILY İSMİNİN HAKKINI VERMEYE DEVAM EDİYOR

ABC’nin pek sevilen komedi dizisi Modern Family, ismine yakışır konuları ve karakterleri izleyici önüne getirmeye devam ediyor. Variety dergisinin haberine göre dizi, önümüzdeki bölümünde bir transgender (cinsiyet değiştiren) çocuk aktör konuk ederek bir ilke imza atacak.

Instagram paylaşımlarıyla bölüm hakkında bilgi edindiğimiz yönetmen Ryan Case, konuk transgender oyuncunun 8 yaşındaki Jackson Millarker olduğunu da açıkladı.

Dizinin “Tipik Bir Gün” adlı bölümünde eşcinsel çift Cam (Eric Stonestreet) ve Mitch (Jesse Tyler Ferguson)’in kızları Lily (Aubrey Anderson-Emmons), yeni arkadaşı Tom’u eve çağırıyor. Lily’nin Tom ile arkadaşlık etmesinden büyük gurur duyan Cam ve Mitchell’ın bilinçli bir çocuk yetiştirme sevinci, Lily’nin Tom’la alay etmesiyle kursaklarında kalıyor.

Televizyonlarda açık bir şekilde tercih ettiği cinsiyeti yaşayabilen tek çocuk oyuncunun, TLC Realite Ödülü’ne layık görülen “I Am Jazz” programıyla ünlenen 15 yaşındaki Jazz Jennings olduğunu belirten Variety, Modern Family sayesinde Millarker’ın ilk kez bir sitcom dizisinde rol alan çocuk oyuncu olacağını vurguladı.

Bir bölümde ufak bir rol kimilerine küçük bir detay gibi görünebilir. Ancak, komedi aile dizilerinin ‘Çocuklar Duymasın’dan birkaç yüz gömlek üstün olduğu Amerika yapımlarında bile cinsiyet değiştirme, eşcinsellik, eşcinsel evlilik gibi konuların ancak son dönemde biraz daha açık bir şekilde konu edilebiliyor olması, LGBTİ bireylerin dizi/film yapımlarında görünürlüğünün yetersiz olması, konunun yadsınamayacak kadar önemli sosyolojik boyutlarını karşımıza çıkarıyor.

Modern çağda, özgürlüğün ülkesi Amerika Birleşik Devletleri’nde bile hala transgender bireylerin tercih ettikleri tuvaleti kullanıp kullanmamaları ülkenin gündemini oluştururken Modern Family dizisi, Cam ve Mitchell karakterleri üzerinden eşcinsel bireyleri cinsiyet yaftası olmadan sadece birey olarak yansıtıyor. Normal kabul edilenin dışındaki her tercihin var olmak için mücadele verdiği hetero dünyasında dizi, eşcinsellerin kabul görme, evlilik, evlat edinme gibi sorunlarını gündeme getirmesiyle büyük önem taşıyor. Eşcinsel beraberliklerin sadece HIV (+) ve aldatma ekseni üzerinden olumsuz yansıtıldığı medyada, bu olumlu eşcinsel bakışı ve şimdi de transgender farkındalığı yaratmasıyla Modern Family’nin yine tarih yazdığı söylenebilir. Böyle tartışmalı konuları çocuk bireyler üzerinden izleyicilere ulaştırmak da tartışmalı konuların nabzını düşürecek önemli bir faktör.