Ev yapımı Saç Maskeleri

Ev yapımı Saç Maskeleri

Yazın güneşten ve denizden hayli zarar gören saçlarımız, kışın da fön makinesi, stres, uyku bozukluğu, vitamin eksikliği gibi sebeplerden yıpranabiliyor. Yıpranan saçlarınızı onarmak, yağ ve nem dengesini korumak ve saçlarınıza bakım yapmak için evde kolayca hazırlayabileceğiniz farklı saç maskesi tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Oldukça kolay şekilde hazırlanan bu tariflerin içinde neler var? Hangi vitaminler ve ürünler saç maskelerinde daha çok kullanılıyor? Bu maddeler neye yarar? Öncelikle bu soruların cevaplarını bulalım.

 

NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI

olive-oil

Saçı nemlendirir ve doğal bir saç şekillendiricisi işlevi görür. Kolayca kırılan, kuru ve yıpranmış saçları besler. Saç hücrelerini yenileyerek sağlıklı bir parlaklık kazandırır.

 

 

 

 

 

LİMON

lemon

Doğal bir sıkılaştırıcı olan limon, saç derisindeki gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Böylece saçın aşırı yağlanmasını önler. Bir ölçek limona 2 ölçek su kullanılmalıdır ki saçınızın rengi fazla açılmasın.

 

 

 

 

 

HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI

Harika bir saç şekillendirici olan Hindistancevizi yağı, saçı yumuşak ve parlak bir hale getirir.

 

BAL

bal

 

Bal oldukça önemli bir saç maskesi ürünüdür, özellikle saçınız kuru ve donuksa. Saçı nemlendirir. Güçlendirici özellikleriyle cansız saçlara hayat verir, ışıldamasını sağlar.

 

 

 

 

 

ELMA SİRKESİ

Saçın ve saç derisinin fazla yağını alır, kepeğe son verir.

 

YOĞURT

yogurt-2

Bol miktarda çinko ve laktik asit içeren yoğurdun sıkılaştırıcı ve nemlendirici bir etkisi vardır. Saçı yumuşatır. Yoğurttaki aktif kültürler saç derisindeki kuru bölgeleri besler ve kaşınma sorunu varsa giderir. İçerisinde bolca antioksidan, vitamin, kalsiyum ve protein barındıran yoğurt kafa derinizdeki fazla yağı atarak saçınızın yağ oranını dengeler.

 

 

 

 

 

 

MUZ

muz

En yararlı meyvelerden muz, kuru saçı besleyerek saçın yağ dengesini düzenler. İçerisindeki potasyum, antioksidanlar, vitaminler ve doğal yağlar sayesinde zarar gören saçlar onarılır. Saç köklerini güçlendirirken saç derisini besler.

 

 Birbirinden kolay bu ev yapımı saç maskeleri için gereken malzemeler ve hazırlanış bilgileri için slayta tıklayın.