2024 Yazına “Messy Girl” Damgası!

Kış ve yaz mevsimleri arasında köprü görevi gören bahar ayları, modanın evrimine tanıklık ediyor. Yaza damgasını vuracak olan “Messy Girl” trendi bu baharda yükselişe geçiyor!

@oliviarodrigo

Geçtiğimiz dönemde Sessiz Lüks ve Clean Girl estetiklerinin moda dünyasındaki yankılarını derinden hissetmiştik. Havaların ısınması ve yazın yaklaşmasıyla işleri biraz daha karmaşık hale getirmek isteyen Z kuşağı, minimalizmin hakim olduğu moda trendlerini geride bırakıyor! Şimdi sahne sırası maksimalist Messy Girl‘lerde!

İlk olarak 2021 yılında TikTok aracılığıyla hayatımıza dahil olan dağınık kızlar, o dönemde istedikleri yükselişi elde edememişti. Tam da herkesin Mob-Wife gibi maksimalist moda trendlerine yöneldiği sırada tekrardan ateşlenen Messy Girl trendi, hiç olmadığı kadar güçlü şekilde yaz aylarına giriş yapmaya hazırlanıyor.

Messy Girl Estetiği Nedir?

Messy Girl estetiğini; Sofia Richie Grainge , Hailey Bieber ve Matilda Djerf gibi yabancı yıldızların savunduğu Clean-Girl estetiğinin tam zıttı olarak açıklamak doğru olabilir. Birbiriyle eşleştirmenize gerek duymadığınız parçaları özgürce kullanmanıza olanak sağlayan trend, düzenli ve kusursuz görünmek yerine, doğal ve rahat bir stili tercih edenler için bir kaçış yolu olarak görülüyor.

@addisonraee

Kaygısız ve dağınık moda anlayışını savunan trendin izlerini sosyal medyada hatta günlük yaşamda da oldukça sık gözlemleyebiliyoruz. Instagram’da yapılan paylaşımların artık estetik kaygısından uzaklaştığını ve doğallığa yöneldiğini fark etmişsinizdir. Tıpkı modada olduğu gibi hayatın trendleri de oldukça hızlı değişiyor.