2024 İlkbahar/Yaz Moda Haftalarından Öne Çıkan Güzellik Trendleri

Moda dünyasının yeni yıl başlangıcı olarak sayabileceğimiz eylül ayı, 2024 ilkbahar/yaz defilelerinin hızla başlamasıyla gelişini hissettirdi. Elbette tasarımcıların beğendiğiniz koleksiyon ürünlerini alıp giymek için önümüzdeki sezonu beklemeniz gerekiyor ancak sizin için derlediğimiz öne çıkan güzellik trendlerini hemen şu an denemeye başlayabilirsiniz!

Defilelerde kıyafetlerin en büyük eşlikçisi olan cesur ve heyecan verici saç ve makyaj görünümlerini öğrenmek için okumaya devam edin.

Denizkızı Görünümü

Jason Wu

Mermaidcore estetiğini sosyal medyada görmeye yavaş yavaş gözümüz alışmaya başlamışken moda haftasında da ıslak görünümlü saçların, sudan yeni çıkmış havası veren dalgaların kullanımı bu akımın önümüzdeki sezona bizimle birlikte geleceğini garantilemiş oldu. Biçimli ıslak saçlar ile dolgun ciltlere uygulanan ışıltılı ve yer yer canlı renklerin katıldığı makyajları birleştiren Jason Wu, Sandy Liang, Anna Sui gibi tasarımcılar, dergi çekimlerinde sıkça kullanılan bu uygulamaları gerçek hayata da taşımamız için bize cesaret verdi!

Grafik Detaylar

Eckhaus Latta

Jilet gibi eyeliner çekemeyenlerin artık üzülmesine gerek yok çünkü ilkbahar/yaz podyumları bize çizgilerin tamamen dışına çıkacağımızı gösterdi! Soyut eyeliner tekniği her ne kadar yabancı olduğumuz bir kavram olmasa da Eckhaus Latta’nın güneş gözlüğünü andıran grafik dokunuşlarının, Khaite defilesinde kısa çizgilerden oluşan göz makyajlarının bildiklerimize yeni bir boyut kazandırdığı açık. Hem cesur hem çabasız bu dokunuşları günlük makyajınıza uyarlamanız kolay ve keyifli olacak gibi gözüküyor.

Düşük Topuzlar

Khaite

Hailey Bieber tarafından “clean girl” estetiği altında oldukça fazla karşımıza çıkan enseden sıkı bir topuz görünümü, biraz daha dağınık ve çabasız haliyle önümüzdeki bahar sezonunu etkisi altına alacak diyebiliriz. Zahmetsiz ve doğal görünümlü oluşuyla cazibesini güçlendiren ve yine 90’lara atıfta bulunan model Helmunt Lang, Khaite, Altuzarra gibi markaların defilelerinde kendini gösterdi.

Yeniden Balletcore

Christian Siriano

Balerin estetiğine sahip kıyafetler bir süredir Instagram ana sayfalarımızda ve Pinterest panolarımızda yer alıyordu ancak ilkbahar/yaz defilelerindeki saç tasarımlarında, balerinlerde görmeye alışık olduğumuz kurdelelerin kullanımıyla beraber artık balletcore, yükselen bir güzellik trendi olarak da karşımıza çıkacak gibi gözüküyor. Christian Siriano koleksiyonuyla uyum içinde olan pembe kurdeleleriyle modellerinin saçlarında bir korse görünümü yaratırken Sandy Liang, kurdele çılgınlığını bir adım daha öteye taşıyarak tırnakların uçlarına küçük fiyonklar bağladığı bir manikürü bize tanıttı. 

90’lar Saçları

Helmut Lang

90’lı yılların tarak görünümlü taçlarını hatırlayanlar ellerini kaldırabilir mi? Helmut Lang podyumunda da gördüğümüz üzere, 90’ların cesur stilini içinde taşıyan saç tarağı şekline sahip bu taçlar, daha modern bir kullanımla geri döndü. Preppy bir çağrışımı olan bu aksesuarı jöleyle kullanarak grunge bir stile dönüştürmek de mümkün.

Dudaklarda Günbatımı

Ulla Johnson

Alt ve üst dudağa farklı renklerin uygulandığı bir ruj kullanımı günlük hayatta aklımıza gelmeyecek olsa da, moda haftasındaki bu görüntü hemen dikkatimizi çekti. Ulla Johnson üst dudakta yarattığı toprak tonlu gölgelemeyi alt dudaktaki şeftali rengiyle buluşturarak günbatımı ilhamlı bir görünüm yakaladı. Palomo ise aynı ilhamı daha metalik renklerle kullandı. 

Işıldama Zamanı

The Blonds

2024 ilkbahar/yaz defilelerinin en öne çıkan göz makyajı görünümünün ışıltılı, dramatik farlar olduğu söylemek yanlış olmaz. The Blonds oldukça geniş sürülmüş pırıltılı farlar tercih ederken Rachel Comey de ışıltılı göz ürünlerini göz kapaklarında farklı şekiller yaratmak için kullandı.