2023 Yazının Trend Renkleri

Kış sezonlarının aksine yaz sezonu açık ve canlı renklerle kalp atışlarımızı hızlanırır. Peki bu yaz hangi trend renkler sizin ilginizi çekiyor? Lila, bebek mavisi, nane yeşili gibi yumuşak ve çocukluğu hatırlatan renkler mi yoksa turuncu ve sarı tonları gibi yaz güneşini andıranlar mı? Bu renkler kendilerini ünlü markaların 2023 İkbahar/Yaz koleksiyonlarının podyumlarında oldukça geniş bir yer buluyor.

Romantik Lila

Geçtiğimiz yaz sıkça rastladığımız lila rengi bu sezon da romantik hislerini üzerimize taşıyor. Ester Manas, Victoria Beckham veya Nensi Dojaka gibi isimlerin taşıdığı bu renk bu yaz çok daha güçlü bir şekilde jayatımızda. Hatta geleneksel little black dress yani küçük siyah elbise trendine bile rakip olabilir.

Pastellerin Yükselişi

Soft renklerden ilerlersek bu sezon podyumlarda sıkça rastladığımız bebek mavisi, pamuk pembesi ve nane yeşilinden de söz etmek gerekiyor. Blumarine, Acne Studios, Prada veya Chanel gibi ünlü markalar bu sezon podyumlarında bu renklere bolca yer veriyor. Bu renkler yaz tatilinize tazelik ve eğlence katacak.

Çarpıcı ve Enerjik Tonlar

Güneşin renkleri diye de yorum yapabileceğimiz turuncu ve sarı tonlar da bu sezon ön planda. Özellikle sarı rengi 2023 ilkbahar/yaz koleksiyonlarını domine ediyor. Sarı ve turuncu tonları ışık saçmakla birlikte bronz teninizi öne çıkararak daha parlak bir cilt görünümü de sağlıyor. Hermes, Bottega Veneta, Jacquemus veya Stella McCartney gibi isimlerin podyumlarında bu renkleri çokça görmek mümkün.

Zirvenin Değişmeyeni Beyaz

Yaz sezonunun zirvesi ise beyaza ait. Duruluğu, saflığı ve adaleti temsil eden bu renk özellikle bronz tende kendini ön plana çıkarıyor. Ama bu sene beyaz rengi minimalist lüksün rengi olarak da tanımlayabiliriz. Olabildiğince zarif ve duru bir tarzı simgeleyen bu moda renge sokak modasında da sıkça rastlıyoruz.

Barbie pembesi olarak da geçen pembe tonlar yazın bir diğer trend rengi. Bunda Margot Robbie’nin başrolünü üstlendiği Barbie filminin etkisi de tartışılmaz. Fendi, Versace, Acne Studios, Alberta Ferretti ve hatta Patou podyumlarında bu renge rastlamak mümkün.