No8 Atölye’nin Zanaatle Yazılan Etnik Hikâyelerini Keşfedin

Gördüğünüzde dokunma hissi uyandıracak, milim milim elde işlenen No8 Atölye’nin koleksiyonunda yer alan her parçanın bir hikayesi var. Eşi benzeri olmayan duvar kilimleri, bardak altlıkları, ahşap peçete halkaları ve ahşap altlıklar tasarlayarak, her bir tasarımın sanata dönüştürülebileceğine inanan No8 Atölye, sürdürülebilirlik ve sıfır atık felsefesiyle tasarlıyor.

No8 Atölye’nin Zanaatle Yazılan Etnik Hikâyelerini Keşfedin

No8 Atölye’nin kurucusu girişimci Cansu Erbaş, dokunma duyumuzu tetikleyecek tasarımlara imza atıyor. Çocukluğundan bu yana renklere, kumaşlara, iplere ve dokulara olan tutkusu, girişimciyi modern dokumacılık alanında çalışmaya itmiş. Eğitimini ve uzmanlığını finans ve yatırım alanlarında gerçekleştiren ancak kariyerine zanaatle devam etme kararı alan  Erbaş’ın motivasyon kaynağı, milim milim işlenmiş, emek verilmiş, eşi olmayan parçalar üreterek bakınca duraklayacağımız ve içimizde dokunma hissi uyandıran parçalar ortaya çıkarmak.

“Bazen sahip olduğum fikirleri, bazen gördüğüm düşleri, bazen de kurduğum hayalleri yaptığım dokumalarla ifade ediyorum. Uzun uzun anlatmak yerine uzun uzun, ilmek ilmek dokuyorum. Derin manaları tek bir sembole ya da kompozisyona indirgeyerek onları dokumaya yansıtmak daha tatmin edici ve büyülü geliyor, tıpkı bir ömre, köklü bir tarihe sığacak hikayelerin tek bir fotoğraf karesiyle anlatılabilmesi gibi. Bu büyü, insanlığın ortak idrakinin müthiş bir yansıması. Ortak duyguları yakalamanın, aynı anlamda buluşmanın ve aynı inceliklerin farkında olmanın bizi yakınlaştırdığını ve iyileştirdiğini düşünüyorum. Naif bir dokunuş gibi.” sözleriyle markasının hikayesine değinen girişimci, No8 Atölye’nin çevre duyarlılığı, sürdürülebilirlik ve sıfır atık felsefesi temelinde sadece el emeği tasarımlar barındırdığının da altını çiziyor.

No8 Atölye’nin Zanaatle Yazılan Etnik Hikâyelerini Keşfedin

Çevre duyarlılığı, sürdürülebilirlik ve sıfır atık felsefesi temelinde el emeği tasarımlara imzasını atan No8 Atölye, etrafımızda gördüğümüz her şeyin istenilen amaca ve arzulanan dengeye uygun biçimde sanata dönüştürülebileceğine inanıyor.

Duvar Kilimleri

Kilim., Anadolu’nun en belirleyici motifi, kültürümüzün güçlü parçalarından biri. Çok büyük emeklerle dokunan, yavaş yavaş var olan ve yüzyıllarca yaşayabilen kilimlerin, bu nedenle günümüzün aceleci yaşantısı içinde kaybolmaması, hızlı tüketim anlayışı karşısında unutulmaması önemli. No8 Atölye‘nin tamamı elde üretilen, modernize edilmiş duvar kilimleri ile yaşam alanlarınıza etnik dokunuşlar katabilirsiniz.

Dokuma Bardak Altlıkları

Evlerin keyif üssü sofralarda el emeği ürünler kullanılmasının ayrı bir anlamı var. Tek kullanımlık parçalardan ziyade, uzun süre varlığını sürdüren, anılarımızda yer alan, yaşanmışlık barındıran parçalar hem kendimize hem de misafirlerimize verdiğimiz önemin bir parçası. El dokuması bardak altlıklarını, ister kahve keyfi yaparken fincanınızın altında, ister rutin ya da kalabalık sofralarınızda, ister yüzeylerinizin çizilmemesi için saksı-biblo gibi objelerinizin altında, isterseniz de evlerinizin görmekten mutlu olduğunuz köşelerinde sadece dekoratif amaçlı kullanabilirsiniz.