2024 Yılı Güzellik Trendleri Y2k’e Atıfta Bulunuyor!

Trendlerin yaratıcısı TikTok nostaljik güzellik trendlerini yeniden canlandırıyor! Bir döneme damgasını vuran Y2K trendinin güzellik yansımalarını birlikte inceliyoruz!

Ron Galella, Ltd./Ron Galella Koleksiyonu/Getty Images

Geçmişte Britney Spears , Angelina Jolie ve Christina Aguilera gibi ikonların sıkça tercih ettiği buzlu göz farı trendi, yıllar sonra günümüz yıldızlarının radarına girdi! Kutlama, lansman, sosyal medya derken Hailey Bieber, Dua Lipa, Addison Rae gibi modern zamanın kraliçeleri, gözlerindeki parlak buz görünümleriyle ön plana çıkmaya başladılar.

Yıldızların tercihiyle oldukça popülerleşen bu güzellik trendi TikTok sayesinde Z kuşağının da ilgisini çekmeyi başardı. Buz mavisi göz farları, boyutlu kirpikler ve dudak rengindeki parlak lip glosslar oldukça sevildi ve favori güzellik görünümleri arasında yer almaya başladı!

Peki bu Y2k ilhamıyla oluşturulmuş ve buz mavisinin hüküm sürdüğü nostaljik trend nasıl uygulanır? TikTok içerik üreticisi Step Hui moderatörlüğünde inceleyelim!

@stxph.h 👖distressed denim eyes tutorial ✨ products: – @about-face beauty fluid eye paints (shade sweet disposition, no queen blues) – @Kaleidos Makeup Black Jasmine Palette – @Pat McGrath Labs Dark Star 006 V4 – @L’Oréal Paris telescopic mascara – @maccosmeticsusa lip liner “stone” – @Fenty Beauty ♬ Cochise X Playboi Carti Beat – Staysee

Çağının ötesinde bir estetiği savunan Y2k dönemi, ister moda tutkunu olun ister bir nostalji düşkünü, kesinlikle tüm duyularınıza hitap edecek ve güzellik standartlarınıza uyacak! Kesinlikle deneyimlemeniz gerektiğini düşündüğümüz bu trendi denemeden önce günümüz yıldızlarının görünümlerinden ilham alabilirsiniz.

Uygulaması oldukça basit olan bu trendi deneyimlerken cesur olmaktan korkmayın. Yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayın ve buz mavisinin hüküm sürdüğü asi bakışlarınızı ortaya çıkartın!