2023 Yazının Saç Trendleri Belli Oldu!

Acerkent San Kuaför’ün ortağı Sertaç Kolay, 2023 Yaz sezonun saç trendleri hakkında merak edilenleri Mag For Her okuyucuları için anlattı. Her sezon farklılık gösteren saç trendlerinde son dönemde doğallığa dönüşün arttığını belirten Kolay, deneyeceğiniz modellerin hem yüz şeklinize hem de saç yapınıza uygun olmasının önemli olduğunu vurguluyor.

San Kuaför’ün kuruluş hikâyesinden ve şubelerinden bahseder misiniz?

San Kuaför, 1989 yılından bu yana kuaförlük sektörünün öncülüğünü üstlenmiş bir kurumdur. San Kuaför; “hepsi farklı, hepsi özgün” sloganıyla çıktığı bu yolculukta tecrübe ve deneyimlerini; sosyal-sorumluluk projeleri de dahil olmak üzere birçok alanda yer alarak ülkemize ve insanlığa yararlı hizmetler sağlayan bir kurum haline gelmiştir. San Kuaför; Türkiye genelinde birçok şubesi bulunan ve her geçen gün artan şube sayısıyla birlikte istihdam sayısını da arttırmaktadır.

2023 Yazında karşımıza çıkacak saç kesim trendleri nelerdir?

Pixie modeli

Aslında yılların vazgeçilmez modeli olan Pixie, 2022 yılında da oldukça hit bir modeldi. 2022’ye nazaran 2023’te de popülaritesini koruyacak. Eğer kalp, üçgen ya da oval bir yüz yapısına sahipseniz Pixie favoriniz olacak. Yuvarlak ya da kare bir yüz yapınız varsa da daha dolgun bir kakülle bu modeli destekleyebilirsiniz.

Bixie modeli

Bixie modeli ise size bir yerden tanıdık gelebilir. Çünkü çene hizasındaki Bob modeli ve az önce bahsettiğimiz Pixie’den oluşuyor. Saçlarım tam olarak erkek tıraşına benzemesin bir modernliği olsun diyen bir müşteriniz varsa istediği model budur diyebiliriz.

Mixie Modeli

Listemizin en iddialı modellerinden biri ise Mixie. Pek alışkın olmadığımız bu kesim retro severlerin bayılacağı türden. Pixie ile Mullet kesiminin bir araya gelişiyle oluşan bu efsane görüntü için profesyonel bir kat kesimi olması en önemli detay.

SHAG modeli

Ben salaş bir görüntü seviyorum diyorsa bir müşteriniz müşterinize ilk önerimiz Shag olacaktır. Yine ustalık isteyen bir kat kesiminin eseri olan Shag eğer doğuştan dalgalı saçlarınız varsa bunca zamandır aradığınız model diyebiliriz.

BOB modeli

Bob ise yılların vazgeçilmezi desek yeri olur. Her yıl popülerliğini koruyan saç modeli aslında kısa oluşuyla büyük rahatlık sağlamakla birlikte insana ayrı bir hava katıyor. Özellikle ince telli saçlıların tercih etmesini önerdiğimiz model 2023 yılı için birçok kişinin tercihi olacak.

LOB modeli

Lob ise Bob modelini deneyip ama emin olamayanlar için ilaç niteliğinde bir kesim. Uzun bir yüze sahipseniz Lob, Bob modeline kıyasla biraz daha omuz hizasında olduğu için görüntüyü dengeleyecektir.

AĞIR KATLAR modeli

2023’e bomba gibi düşecek bir model seçin deseniz tartışmasız ağır katlı kesime sahip saçlar derdik. Aslında 2020-2021 yılları arasında gündem olmaya başlayan saç asıl olarak 2023’te hafızalara kazınacak.  Özellikle ombreli saçlarda kendini belli eden modeldir

2023 yazının renkleri neler olacak ?

Doğallığa geri dönüş trendinin başlamasıyla 2023 yılında en çok tercih edilecek “bej renkler ve kumral saç tonları” bu senenin gözde renklerinden olacaktır, ‘‘Eski yıllara göre daha canlı ve daha az bakım gerektiren renklere döndük. Genelde her sezon platin, küllü sarı gibi açık sarı saç renkleri trend olsa da bu sezon daha çok doğal tonlar trend.

2023 yaz gelinleri için nasıl saç modelleri önerirsiniz ?

2023 sezonu doğallığı ön plana alıyor. Abartılı saç modellerine yerine daha doğallığı yansıtan gelin saç modellerini görmekteyiz. Yine de ihtişam benim vazgeçilmez çizgimdir diyen gelinler içinde, çeşitli saç aksesuarları ile bu ihtişamı yansıtabiliyor.

* Salaş Atkuyruğu

* Dalgalı Açık Saçlar

* Minimalist Sade Topuz

* Örgü Gelin Saçı

Zayıf saçların hacimli görünmesi için neler yapılmalı

Doğru şampuanlara yatırım yapın. …    

Saçlarınızı yukarıdan aşağıya doğru kurutun. …

Saçlarınızın doğal ayrımlarıyla oynayın. …

Bigudi kullanın. …

Köpük = En İyi Dostunuz. …

Kat kat kesimleri deneyin. …

Saç uçlarınızı parçalı kestirin.

Hangi yüz tiplerine kahkül önerirsiniz ?

Yuvarlak yüze kahkül

Yanakları genellikle daha geniş olan yuvarlak yüzlere en çok yan kahkül yakışıyor. Yan kahkül, yüzün daha fazla uzunluk kazanmasına yardımcı olurken, dolayısıyla daha oval bir görünüm oluşmasını sağlıyor.

Kalp yüze kahkül

Selena Gomez gibi kalp şeklinde bir yüz şekliniz varsa, hilal şeklindeki kahküller sizin için daha uygun olacaktır. Bunun sebebi ise kalp şeklindeki yüzler, alından yanlara doğru uzayan ve çenenin ucundaki eğriliği vurgulayan kaküllere ihtiyaç duyuyor.

Kare yüze kahkül

Hem kahkül kestirmeye karar verdiyseniz hem de aynı zamanda yüz hatlarınızı yumuşatmaya ve dengelemeye ihtiyaç duyuyorsanız, uzun ve katlı şekilde kesilmiş, hafif perçem görünümündeki kahkül modellerinden destek alabilirsiniz.

Oval yüze kahkül

Tıpkı saç kesiminde olduğu gibi söz konusu kahkül kesimi olduğunda da oval yüzlüler şanslı olmayı başarıyor. Hoşunuza giden herhangi bir stil için hemen hemen her modeli deneyebilirsiniz. Yan kahkül, ince kahkül, üçgen kahkül ya da düz kahkülü değerlendirme listenize alabilirsiniz.