HOBİNİZİ İŞE ÇEVİRMEK İÇİN 4 ALTIN KURAL

Mutsuz olduğunuz bir işte 8-6 çalışıp hayatınızın eriyip gittiğini izlemek zorunda değilsiniz! Beyaz yakalılar birleşin, size tavsiyelerimiz var…

Günümüzde çoğu kişi hem maddi hem manevi kendilerini doyurabilmek adına ek iş ya da uğraşla ilgilenir oldu. Sizin de zamanınızı değerlendirmekten hoşlandığınız, iyi olduğunuz ve yaratıcılığınızı konuşturabildiğiniz bir alan var ama bunu işe çevirip çeviremeyeceğiniz konusunda şüpheleriniz varsa, nereden başlayacağını bilemiyorsanız girişimcilik tavsiyelerimize kulak verin ve tüketimin değil üretimin içinde yer alın!

Öncelikle ne yaparsanız yapın, kendinizden emin olun. Yapamayacağınızı söyleyen (iç sesiniz dahil) tüm sesleri susturun. Çünkü yapamayacağınız şey yok. Tam anlamıyla ne yapacağınız konusunda bir fikriniz olmasa bile, içinizdeki kıvılcımı takip edin. Size haz veren, yapmaktan mutlu olduğunuz hobinizi profesyonel bir işe dönüştürüp, üretirken para kazanmanız tahmin ettiğinizden çok daha kolay ve tatmin edici.

Örneğin evde yoga yaparken aslında bundan ne kadar haz aldığınızı fark edip, yoğa eğitmenliğine merak salabilirsiniz. Bankadaki işinizin yanında yoga dersleri vermeye başlayabilir, bu hobinizden kazanç sağlamaya başlayabilirsiniz. Kim bilir belki 2 yıl içinde kendi yoga stüdyonuzu açarsınız!  Aynı şekilde takı tasarlamak, örgü örmek, fotoğraf çekmek gibi yaratıcı ve üretmenizi sağlayacak hobileri sosyal medyanın da yardımıyla pazarlayabilir ve hayatınızın yönünü değiştirebilirsiniz.

Bir fikriniz var ya da daha önce denediğiniz bir kaç projeyi büyütmeyi düşünüyorsanız bu süreç heyecan verici olduğu kadar korkutucu da olabiliyor. İşte bu süreci her alanda kolaylaştırmak ve başarıya ulaştırmak için işinize yaracak 4 altın kural…

KURAL 1: DİĞER YARATICI VE GİRİŞİMCİ KİŞİLERLE

Yaratıcılığınızı ve girişimci ruhunuzu sizinle aynı yollardan geçmiş ya da geçecek insanlarla paylaşmak vizyonunuzu genişletirken, gerek duyduğunuz yardıma ulaşmanızı sağlayacak. Dış dünyayla her daim bağlantıda olmanız, gelişmeleri takip etmeniz oldukça önemli. Yaratıcı kişilerle iletişim halinde olup onlardan ilham almanız her konuda bir adım önde olmanıza yol açacak.

KURAL 2: TAKİPÇİLERİNİZİ GENİŞLETİN

Takipçileriniz potansiyel müşterilerinizdir. Kısaca işinizin hobi olmaktan çıkıp gerçek anlamda kazanç getiren bir hale gelmesindeki en önemli rolü taşıyan takipçilerinizdir. Takipçilerinizi arttırmanız için çaba harcayın ve sesinizi daha çok kişiye duyurun. Sosyal medya sağolsun, girişimciliğin bu kısmı hiç olmadığı kadar ucuz ve pratik. Ama unutmayın etrafta ilk iki adımı gerçekleştirmiş binlerce girişimci var. Bu yüzden her zaman bir adım daha önde olmaya, bir şeyleri farklı yapmaya çalışın. Yoksa 3K takipçili milyonlarcası aynı ve içi boş paylaşımları yapan taklitçi makyaj blogger’larından bir farkınız kalmaz. Yaratıcı olmayı burada da devam ettirin.

KURAL 3: FOTOĞRAF ÇEKİMLERİNİ AKSATMAYIN

Her projeniz için kaliteli, profesyonel bir fotoğraf çekimini aksatmayın. Hem işinizi belgelemiş olacaksınız hem de işinizin tanıtımı için uygun fotoğrafları elde edeceksiniz. Düzenli belgeleme ve arşivleme aynı zamanda işinize başladığınız ilk andan itibaren tüm gelişim sürecinizi gözlemlemenize yardım olacak.

KURAL 4: HER ANLAMDA SOSYALLEŞİN

Online pazarlama ve sosyal medya işinizi, şirketinizi, üretiminizi tüm dünyaya tanıtabildiğiniz muhteşem ve ucuz bir reklam aracı. Sosyal medyayı ne kadar aktif kullanırsanız o kadar doğru insana ulaşabilir ve işinizi kitlelerle buluşturabilirsiniz. Hedef kitlenizin yorumlarıyla ürünleriniz hakkında geri dönüş alıp kendinizi geliştirebilmeniz de sosyal medyanın avantajlarından sadece biri.

Sosyal medya aracılığıyla tanıttığınız ve hedef kitlenize uygun olarak geliştirdiğiniz işinizin reklamını ve satışını yine online yollardan yapmanız hem pratik hem de hesaplı olacaktır.