Derimod’dan 8 Mart Kadınlar Günü’nde Cumhuriyetin Öncü Kadınlarına Saygı Duruşu

Derimod, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hayata geçirdiği “Cumhuriyet Bir Kadın Devrimidir.” projesiyle Türkiye’nin modernleşme yolculuğunda iz bırakan öncü kadınları mağazalarına taşıyor.

Marka, Türkiye genelindeki seçili mağazalarında düzenlediği “Cumhuriyet Kadınları” sergisi ile erken Cumhuriyet döneminin ilham veren kadınlarının portrelerine ve kısa biyografilerine yer vererek ziyaretçilerini tarihsel bir yolculuğa davet ediyor.

Sergide; eğitimden bilime, sanattan siyasete uzanan geniş bir alanda Türkiye’nin dönüşümüne katkı sunmuş Cumhuriyet kadınlarının hikâyeleri anlatılıyor. Derimod mağazaları bu özel proje ile yalnızca bir alışveriş noktası değil aynı zamanda Cumhuriyet değerlerini hatırlatan birer kültür alanına dönüşüyor.

Gelirin Bir Bölümü Kız Çocuklarının Eğitimine

Derimod, 8 Mart kapsamında gerçekleştirdiği bu proje ile yalnızca geçmişe saygı sunmakla kalmıyor aynı zamanda geleceğe de yatırım yapıyor.

Derimod; Kız çocuklarının eğitimine destek olmanın yanı sıra kadın emeğinin ekonomik hayata katılımını güçlendiren projeler geliştirmek amacıyla kurulan vakfı Derev’e (Derimod Eğitim Vakfı) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla elde edilen cironun bir bölümünü bağışlayarak kız çocuklarının eğitimine destek olmaya devam ediyor. 

Pelin Batu’dan Özel Video

Proje kapsamında yazar ve tarihçi Pelin Batu da “Cumhuriyet Bir Kadın Devrimidir.” temalı özel bir video hazırladı. Batu, videoda Cumhuriyet’in kadınlara açtığı alanı ve Türkiye’nin modernleşme hikâyesinde kadınların oynadığı kritik rolü anlatıyor.

Derimod İcra Kurulu Başkan yardımcısı Sedef Orman, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet, kadınların hayatın her alanında görünür olmasının önünü açan büyük bir dönüşüm yarattı. Bugün, eksikleri olsa da şehirde, sokakta, iş hayatında güçlü şekilde var olan kadınların hikâyesi, Cumhuriyet’in attığı o cesur adımlarla başladı. ‘Cumhuriyet Bir Kadın Devrimidir.’ projesiyle hem o öncü kadınlara saygı duruşunda bulunmak hem de kız çocuklarının eğitimine katkı sağlayarak bu mirası geleceğe taşımak istedik.”

Derimod mağazalarında yer alan “Cumhuriyet Kadınları” sergisi, 8 Mart haftası boyunca ziyaret edilebilecek.