MTV ÖDÜLLERİ’NDEN CİNSİYET AYRIMCILIĞINA KARŞI ÖRNEK KARAR

En iyi aktör denilince aklınıza yakışıklı oyuncu abilerden bir demet geliyor ve aktörlük işinin kadın ve erkek olarak iki ayrı cinsiyette farklı tezahür ettiğini düşünüyorsanız bir daha uzun uzadıya düşünün deriz.

Geçtiğimiz gece gerçekleşen MTV Film ve TV Ödülleri, ödül törenlerindeki cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldıracak belki de eşit ücret gibi temel haklar konusunda farkındalık uyandıracak muhteşem bir kararla gündeme geldi. En iyi oyuncuyu cinsiyete göre ayrı ayrı değerlendirmenin, cinsiyetleri ikiyle sınırlandırmanın, emeğe ve emekçiye değil emekçinin cinsiyetine odaklanmanın hatalı felsefesinden bir nebze olsun uzaklaşmaya çalışan MTV, dün geceki törenle cinsiyet eşitliği adına iyi bir başlangıç yaptı diyebiliriz.

emma-watson-mtvEmma Watson’ın en iyi ‘oyuncu’ kategorisini kazanarak ilk cinsiyet odaksız oyunculuk ödülünü aldığı gecede başarılı isimler ve geceye anlam katan konuşmaları izleyenleri etkiledi.

“Beauty and the Beast” filmindeki performansıyla ödüle layık görülen Emma Watson; ‘MTV’nin oyunculuğu onore etmek için cinsiyetsiz ödül geleneğini başlatması herkese bambaşka şeyler ifade edecek. Ama bana şunu ifade ediyor; oyunculuk kendini başkasının yerine koyabilme ve onun gibi hissedebilme işidir ve bu iş iki ayrı kategoriye ayrıştırılmak zorunda değil.’ diyerek MTV ve ekibine teşekkürlerini sundu.