2023 Estetik Dünyasında Bizi Neler Bekliyor?

Estetik ve güzellik anlayışı kişiden kişiye değişse de özellikle sosyal medyanın etkisi ve gücü beğenileri belli alanlara kanalize ediyor. Ancak her estetik işlem veya her kıyafet herkeste aynı sonucu vermiyor. Her bireyin yüzünün ve vücudunun kendine has özelliklere sahip olduğuna dikkat çeken Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Sarper Mete yapılacak işlemlerin en güzel sonucu verebilmesinin kişinin talepleriyle doktorunun tavsiyelerinin harmanlanmasından geçtiğini vurguluyor. Dr. Sarper Mete estetik cerrahide 2023 yılının trendlerinden bahsederken her bölge için kilit kavramın abartısız ve doğal bir görünüm elde etmek olduğunu söyledi. 

Studio shot of young beautiful woman

2023 doğal dokunuşların yılı olacak

Temelde estetik cerrahi işlemlerini ikiye ayırabiliriz. Bunlardan biri dolgu, botox ve belirli cihazlar yardımı ile yapılabilen non-invazif yani girişimsel olmayan tedaviler diğeri ise estetik cerrahinin temelini oluşturan cerrahi işlemler. Her iki yöntemde de 2023 yılında tüm estetik cerrahi işlemlerinde doğal görünümü destekleyen abartısız dokunuşların ön plana çıkacağını söyleyebiliriz.

Kişiyi başka birine dönüştürmeyen işlemler revaçta

Bu sene yaşanan estetik cerrahi trendlerindeki eskiye dönüş öykülerinin yeni nesil tarafından dikkate alınması gerekiyor. Özellikle sosyal medyada popüler olan ünlülerin etkisiyle hızla başlayan trendler, yine aynı hızla hayatımızdan çıkabiliyor. Estetik cerrahiden beklenti, kişinin kendi etnik kimliği ve anatomik yapısı ile örtüşen işlemler olmalı. Başka birine dönüşmektense, “daha güzel bir ben” olmayı hedefleyen, zamana karşı duran ince ayarlar son dönemde daha çok tercih ediliyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Sarper Mete

Eskiye oranla daha küçük boyutlu meme protezleri talep görüyor

Cerrahi işlemler içinde ülkemizde ve tüm dünyada en çok meme büyütme ameliyatları talep görüyor. Geçmişte bir dönem çok revaçta olan büyük görünüm talepleri daha doğal görünümle daha estetik bir duruş trendine dönüşmüş durumda. Artık eskiye nazaran daha ufak boyutlarda protezler kullanıyoruz. Yıllar önce büyük meme trendi ile büyük protez taktırmış kişiler, protezlerini küçültmek için sıklıkla başvuruyor. Bu durumda eğer ilk ameliyat başarılı geçmiş, hasta yattığında protez meme içerisinde çok hareketli değil ise daha küçük protez koyulduktan sonra meme dokusu sıkılaşıp kendini toparlayabiliyor. Ancak meme protezinin içeride bulunduğu cep çok genişlemiş ise, daha küçük protez yerleştirdikten sonra meme cildine de bir toparlama yapmak gerekebiliyor.

Daha küçük ve şekilli popo trendi

Geçmişteki BBL (popo büyütme) ameliyatı talepleri yerini daha küçük ve şekilli popo arzusuna bıraktı. Bu sebeple bundan yıllar önce popolarını ister yağ enjeksiyonu ile, ister popo protezi ile büyütmüş olan kadınlar popolarını tekrar küçültmek için sıklıkla başvurmaya başladı. Fakat daha önce büyütülmüş olan poponun küçültülmesi sırasında, poponun yuvarlaklığının korunması biz estetik cerrahlar için gerçek bir problem olarak karşımıza çıkmakta. Büyüyüp genişlemiş olan popo derisinin sarkmadan poponun tekrar küçültülebilmesi için birkaç seans yağ aldırma işlemi yapılmasını öneriyorum. Böylece seans aralarında popo derisine küçülüp sıkılaşabilmesi için zaman tanınmış oluyor. Küçük ama sıkı ve yuvarlak popo trendi sayesinde Skinny BBL ameliyatı trend olmaya devam ediyor. Bu ameliyatın klasik BBL den farkı, popoyu büyütmek yerine şekillendirmek ve sıkılaştırmak için yapılan bir cerrahi olması, klasik BBl e göre çok daha az miktarda yağ kullanılması.

Enjekte tedaviler mi, cerrahi işlemler mi?

Enjekte edilebilir tedaviler popülerliklerini hiçbir zaman kaybetmeseler de, işlem tekrarı gerektirmesi sebebi ile estetik ameliyatlardan hep bir adım geride kalıyor. Herhangi bir işlem ile ilgili internette arama yaparken herkesin araştırdığı ilk iki konu maliyet ve kalıcılık. İğneli işlemler genelde bir süre sonra tekrar gerektiren işlemler olurken cerrahi işlemler kalıcı çözümler sunabiliyor. Ancak popo büyütme trendinin popo küçültmeye dönüşmesi örneğindeki gibi kalıcı işlemler zaman içersinde değişim gerektirebiliyor. Bu yüzden trendleri talep ederken farklı unsurların da göz önüne alınması ve kişinim talepleriyle doktor önerilerinin orta noktada buluşması gerekiyor. Tüm bunlar düşünüldüğünde 2023’te doğallığa yönelen estetik dünyası, herkesin kendine has karakteristik özelliklerini kaybetmeden, en güzel görünüme ulaşmasına aracılık edecek.