Ali Elmacı’nın Yeni Kişisel Sergisi “Ölü ya da Diri” 18 Temmuz’da Bodrum Zai’de

Çağdaş sanatın özgün isimlerinden Ali Elmacı, “Ölü ya da Diri” adlı yeni kişisel sergisinde boş kolileri ve hayalet figürlerini yalnızca popüler kültürün tanıdık imgeleri olarak değil, geçmişin bugünde bıraktığı izlerin taşıyıcıları olarak yeniden yorumluyor. Tüketim kültürü, hafıza ve varoluş kavramlarını kendine özgü görsel diliyle ele alan sanatçı, gündelik hayatın sıradan nesnelerini güçlü metaforlara dönüştürerek izleyiciyi geçmiş ile bugün arasında düşünsel bir yolculuğa davet ediyor.

Serginin çıkış noktasını oluşturan boş koliler, yalnızca bir ambalajın geride kalan kabuğu değil; üretim ve tüketim döngüsünü tamamlamış nesnelerin ardında bıraktığı hafızayı temsil ediyor. Bir zamanlar dolaşımda olan ürünlerin ardından kalan bu boş formlar, Elmacı’nın yorumunda tüketilmiş bolluğun, dolaşımını tamamlamış arzuların ve görünmeyen sınıfsal ilişkilerin simgesine dönüşüyor.

Bu anlatıya eşlik eden hayalet figürleri ise bedeni ortadan kalkmış olsa da etkisini sürdürmeye devam eden geçmişi görünür kılıyor. Varlık ile yokluk, beden ile kabuk, geçmiş ile bugün arasında kurduğu ilişkiyle Elmacı, izleyiciyi tanıdık nesnelerin ardındaki tarihsel, toplumsal ve duygusal katmanlarla yüzleşmeye davet ediyor.

Ali Elmacı’nın “Ölü ya da Diri” sergisi, 18 Temmuz 2026 tarihinden itibaren yaz sezonu boyunca Bodrum Zai’de ziyaret edilebilir.