ŞARAP GURUSU BORDEAUX

Kısa kaçamaklar için harika bir tatil önerimiz var ve bolca şarap içeriyor! Nehir kenarı yürüyüşlerine, şaraba ve peynire doyacağınız Bordeaux şehrini, çok geç kalmadan gidilmesi gereken yerler listenize ekleyin!

2

Fransa’nın güneybatısında, yemyeşil üzüm bağlarıyla bizi kendine hayran bırakan, UNESCO Dünya Mirasları listesindeki Bordeaux’yu, vakit geçmeden ‘Gidilmesi Gereken Yerler’ listenize ekleyin deriz.

Muhteşem doğası, manzarası, tarihi ve tabii ki şarap turlarıyla kolay kolay unutamayacağınız bir destinasyon olacak Bordeaux, unutulmaz bir şehir. Tarihî bir liman şehri olmasından ötürü geniş bir kültürel ve sanatsal zenginliğe sahip Bordeaux, harika doğası ve şarap üretimi ile turizmin de son zamanlardaki gözbebeği.

Hafta sonunuzu trafikte geçirmektense eski bir şatoda, bir yandan yıllanmış şarapların tarihini dinleyip bir yandan da eğitmenlerce tadım dersleri almanızın daha iyi bir plan olduğunda hemfikiriz diye düşünüyor, sizi en yakın zamanda bu eşsiz şehre davet ediyoruz.

Bordeaux, şarap üretimi açısından üzüm çeşitliliğine göre farklı bölgelere ayrılıyor. Her bölgenin farklı ailelerce kurulmuş Château’ları yani şarap üreticileri var. Üretici aileler oldukça varlıklı ve şaraplarını soy isimleriyle üretiyorlar. Neredeyse çoğu Château, hem ailenin konaklaması için yapılmış lüks bir malikâneyi hem de şarap üretimi için geniş bir mahzeni barındırıyor. Turlarda genellikle üretici ailenin tarihini, soyağacını anlatarak şato gezdiriliyor, sonrasındaysa mahzende şarap yapımına dair bilgiler veriliyor. Turların sonunda şarap tadımı için tadım odasında profesyonel bir eğitmen size farklı şaraplar eşliğinde bir ders veriyor. Dersin sonunda bölgenin üzümleri, şarapları hakkında detaylı bilgiler ediniyorsunuz, farklı bölge ve şarapları kıyaslayabiliyor hale geliyorsunuz.

Şaraptan anlamak için şarabın anavatanından daha iyi bir yer olamaz! Bordeaux’da mutlaka gitmenizi önerdiğimiz, en kaliteli şato ve şarap mahzenlerinden oluşundan bir mini rehber hazırladık. Gidin, görün ve için. Afiyet olsun!