‘Aristo Diyeti ile Yeni Yaşam’

Dünya döndükçe değişim kaçınılmaz. Bu değişim, değişen endüstri ve buna uyum sağlamak zorunda kalan bir insan topluluğunu beraberinde getiriyor. Ama, yaşamak için elzem olan beslenme konusu; doğrusuyla yanlışıyla hiç değişmeyen bir konu. Yeni dünya düzeninde nasıl bir beslenme programı uygulamalıyız? Ekmek yemeli mi, et tüketmeli miyiz? Ya süt ve süt ürünleri? Gluten, vegan, vejetaryen, yüzlerce soru ve cevap, dilimize ve hayatımıza giren söylemesi zor, farklı  terimler…

Dr. Gönül Ateşsaçan son yazdığı kitap olan ve ünlü filozof ve matematikçi Aristo’nun ismini verdiği ‘Aristo Diyeti ile Yeni Yaşam’da, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için çok değerli bilgiler veriyor. Bitkisel bazlı beslenmenin öneminin anlatıldığı kitapta, alternatifli beslenme ve diyet programları yer alıyor. Kitap; hem bilince hem bilinçaltına hitap ederek farkındalığı arttıran ve endüstriyel değişime kafa tutan sağlıklı reçeteleriyle, bir yol gösterici. ‘Ruhsal ve zihinsel gelişim beraberinde fiziksel gelişimi getirir. Bu üçlü arasındaki dengenin sağlanması, kendi evriminin başlangıç noktasıdır’ diyen Dr. Gönül Ateşsaçan, yediklerimiz ile zihin ve ruh sağlığının ilişkisine dikkat çekiyor.. Gönül Ateşsaçan  kitabında, 20 yıl önceki ekmek ile şimdiki ekmeğin, aynı ekmek olmadığına değinip gluten ve beslenme hakkında değerli bilgiler veriyor. Bu yeni dünya düzeninde, yenilen içilen gıdalarla birlikte insan bedeni ve genetiğinin de değiştiğini, kaygı, güven eksikliği, stres gibi sorunların insanları aşırı karbonhidrat tüketimine sevk ettiğini anlatıyor ve çağın hastalığı obezite ve beslenme konusunu işliyor.

Et ve süt hiç mi yok?

Neredeyse tüm diyetler ve beslenme programları daha çok, vücuda  protein almak üzerine kuruludur yani az karbonhidrat çok protein. Tabi eğer sporcu değilsen.  Aristo Diyeti’nde, hızlı kilo vermenin ve verilen kilonun kalıcı olmasının yolu bitkisel bazlı beslenmeden geçiyor. Elbette ki hayvansal protein veya süt ve süt ürünleri var ama ölçülü bir şekilde tüketmek gerek. Çünkü hayvansal proteinler ölçülü alınmazsa vücuda zarar vermeye başlıyor. Aristo Diyeti, bitkisel bazlı beslenme yani  çiğ ve az pişmiş meyve ve sebze ile bitkisel proteinler(nohut, kuru fasulye, mercimek gibi) tüketilerek vücuda detoks yaptırmaya yönelik bir beslenme programı. Dönem dönem yapılması gereken ve vücudu temizleyip arındıran yöntemleriyle, sağlıklı yaşam kılavuzluğu yapan kitapta, kafaları karıştıran bir çok sorunun cevabı mevcut.

Aristo Diyeti; ne sadece vegan ya da protein, ne de karbonhidrat diyeti. Kitaplarda kalan kısa dönemli bir diyet hiç değil. Gerçek hayatta rahatlıkla uygulanabilecek, alışkanlıkları değiştiren türden bir beslenme ve sağlıklı yaşam programı.